Brassband Canite Tuba

Brassband Canite Tuba kenmerkt zich door gezelligheid en muzikaliteit. Alle leden van het orkest zijn amateur musici en enkelen hebben diverse diploma’s. Aan beginners en aspirant-leden kunnen wij in samenwerking met de muziekschool Ameland een opleiding aanbieden. Brassband Canite Tuba treedt op bij allerlei gelegenheden, zoals onze jaaruitvoering, de eindejaarsuitvoering, onze zomerconcerten, de Sinterklaasintocht en bij de 4 mei Dodenherdenking.
Jaarlijks organiseren we een uitje. Dit jaar staat het Spykerfestival op programma. Natuurlijk ontbreekt onze jaarlijkse barbecue ook niet.
De vereniging bestaat op dit moment uit 28 leden. We repeteren elke dinsdag in de Toel van 20.00 tot 22.00 uur.

Dirigent

Canite Tuba wordt gedirigeerd door Egbert Scheffer. Egbert is sinds zijn jeugd nauw betrokken bij het Leger des Heils. Muzikaal bezig zijn voert bij hem altijd de boventoon en dan met name het koperblazen. Het hart van Scheffer is verknocht aan de brassband, het gemengde koor en de jeugdzang. Daarin staat voor Egbert ‘dienstbaar zijn’ hoog in het vaandel. ,,In het maken van muziek moet ‘dienen’ centraal staan. Pas dan komt de muzikant en zijn of haar talent goed tot zijn recht’’, is Schefferts credo. Egbert Scheffer is tot zijn pensioen koperblaasdocent aan de muziekschool in Sneek geweest. Egbert kent de Brassbandmuziek als geen ander. Hij gaat regelmatig naar Engeland om bekende brassbands te bezoeken en heeft daar ondertussen connecties opgebouwd met vooraanstaande musici. Egberts hart ligt bij de muziek en we hopen onder zijn kundige en enthousiaste leiding nog veel mooie muziek te maken.

Bezetting

Een standaard (complete) brassbandbezetting bestaat meestal uit 26 à 27 koperblazers:

 • 1 es-cornet
 • 9 bes-cornetten in diverse partijen:
  *4 solocornetten, waarvan één principal
  * 1 repiano-cornet
  * 2 cornetten, tweede stem
  * 2 cornetten, derde stem
 • 1 bugel
 • 3 althoorns: een solo alt, een 1e en een 2e alt
 • 2 baritons: een 1e en een 2e bariton
 • 2 euphoniums: voor beide dezelfde partij, maar volgens een bepaalde taakverdeling
 • 3 trombones: twee tenortrombones en een bastrombone
 • 4 bassen: twee in es en twee in bes
 • slagwerk sectie: een drumstel, pauken en overige ritme-instrumenten

Op dit moment zoeken we met name op zoek naar aanvulling bij de secties cornets (escornet), trombones (bastrombone) en percussie!

Repertoire

Ons repertoire bestaat uit echte brassbandmuziek maar we vinden het leuk om ons programma ook af te wisselen. In ons programma is daarom ook altijd popmuziek en filmmuziek opgenomen.

Benieuwd naar onze brassbandmuziek? Kom eens langs bij één van onze voorstellingen